Translate

maandag 27 juni 2016

Stortbuien en de laatste clublessen deze week


Wat een schrik afgelopen donderdag. De Vechtstreek werd geteisterd door slecht weer; bomen braken af als luciferhoutjes en zelf was ik om 6.00 uur in mijn nacht hemd op de veranda om de kussens binnen te halen. Alles in orde dacht ik....
Maar in de winkel moest er ook gedweild worden, het water was naar binnen geperst, zo langs de kozijnen... Ja de natuur is machtig, dat realiseer je je wel na zo'n week.



De bloemen op de Austin Bluebird quilt staan er gelukkig fris bij. Zo leuk om eens van die pittige kleuren te gebruiken op gebroken wit. Het blok is zooo groot het lijkt wel een tafelkleed. 


In het weekend heb ik lekker door kunnen werken aan de quilt, de naaimachine snorde..
Gezellig samen met mijn dochter die een pak voor zichzelf aan het naaien is, een opdracht voor school. Leuk dat ze interesse heeft in de technieken van het patchwork, ze ziet er aanknopingspunten in voor haar modeontwerpen. Ik ga haar binnenkort wat technieken laten uitproberen, hebben we afgesproken. 


Ik ben ook druk bezig aan een hexagonnenquilt, voor de Beginners 4 cursus. Ik ga het ze deze week vertellen, we gaan hexagonnen! De dames willen elk seizoen iets anders leren en nu gaan we een grootmoeders bloementuintje maken met een leuke bontgekleurde rand er om heen. niet die oranje hoor, die is weer bedoeld voor de Rowdy Flat quilt.


Tussendoor een bijtje hier en een bijtje daar naaien op de Rowdy Flat Quilt. Vrijdag is er Summer Bee en dan komen er ook wat dames die aan deze quilt bezig zijn. Koffie.. taart er bij. Het kan ons niet schelen wat voor weer het wordt! Binnen zal het knus zijn. 



En ik kan zomaar weer blij worden van de rolletjes stof die overal in de winkel staan. Al die kleurtjes het zijn net snoepjes. Karin Dros is volger geworden van mijn blog en heeft deze week het Fat16 stofpakketje gewonnen. Gefeliciteerd Karin!


Het nieuwe Winter Folk flanel panel van Bonnie Sullivan is geweldig! Ik heb bijna alle stoffen binnen om een leuke winterquilt te gaan maken. Het patroon zal gratis beschikbaar komen. Even geduld nog. 

Een hele fijne week allemaal!


zondag 19 juni 2016

Een doorsnee Quiltweek met een warm gevoel


Afgelopen week besefte ik ineens hoe fijn het toch is om van je hobby je werk gemaakt te hebben. Ik beleef afwisselende weken in het atelier en de quiltwinkel en het is een aaneenschakeling van grappige en mooie momenten. Natuurlijk is er ook wel eens iets wat minder is, maar dat gebeurt gelukkig niet vaak. In de rubriek dolle pret, begon de week met Gerda die haar wollen naaimachine hoes af had.

Ja...... dat is Gerda, die is onze smaakmaker op de dinsdagavondclub. Maar alle gekheid op een stokje, mooi werk maakt zij!


Annemiek is druk aan het borduren en na elk borduurklusje, maakt zij het quiltblok wat er bij hoort.
Een mooie sampler gaat het straks worden in rood/ecru


Ook Greet heeft de smaak te pakken van de Rowdy Flat Library Quilt (het blijft een mond vol om te zeggen, hoe komt Susan Smith toch aan die ingewikkelde namen voor haar quilts?)


Lekker op haar eigen manier, met multigekleurde blaadjes en een paneltje van Kate Greenaway in het midden


En dan komen er tussendoor klanten binnenwandelen met schitterende tops, op zoek naar een rand of een bies, die wij maar al te graag helpen uitzoeken. Dan kunnen we al dat moois meteen even uitgebreid bewonderen en aaien. De Uitdaging is een feest van mooie blokken...


stuk voor stuk technische juweeltjes en een feest aan mooie stofjes.


Van de week kwam ook de Design Wall even ter sprake. Iemand vroeg een tip om gemakkelijk een ontwerpwand thuis te maken waar blokken aan geprikt kunnen worden. Ik doe dat heel eenvoudig: Koop een pak dikke piepschuim platen bij de bouwmarkt en sla 2 spijkers, iets schuin,  in de muur. Druk zo'n plaat van boven naar beneden er op en hang er zoveel bijelkaar als je wenst. Nu kun je met spelden je ontwerpen eenvoudig ophangen, je prikt ze zo vast. Vind je die witte platen lelijk? Saus ze dan met muurverf in een mooi kleurtje maar houd het neutraal. 


Ik gebruik zelf dunne stalen spelden, die zijn lekker neutraal.


Ja dat zijn de schoenen van Wijnie. Zij showt haar Blok van de Maand Quilt van afgelopen jaar


Op elk blok zit een hartje. Het was een project van Barbara Brackman.


Gre van de Herik is aan haar rand bezig, om een hexagonnenquilt. Ook weer Engelse papiermethode voor de blaadjes, reuze handig


Nou dit is het hele stel van de woensdag 2 club, jammer dat er geen geluid bij zit.... het is vaak dolle pret daar. Een oordopje is soms wel eens nodig...


Willemijn kwam van de week langs en liet haar Barbara Brackman Sampler ziet. Zij heeft altijd quilts in haar lievelingskleuren; oranje, roestbruin, zachtgeel en groen. Bijzonder, je ziet dat niet zo veel.


Ik kreeg van mijn lieve dochter van de week een prachtig boeket, snif! Ach de schat. Het staat heel mooi op mijn tafel en mijn schoteltje met roodborstje (ook van haar gekregen ooit) past er wel heel leuk bij.. En van zo'n krachtig gekleurd boeket gaat je blik moeiteloos naar de voorkant van de nieuwe Simply Moderne nummer 5. We hebben hem nu in de winkel. Naast al het traditionele waar ik van houd, vind ik dat toch ook erg mooi )-


 En in zo'n week komen er ook lekkere hapjes bij de koffie. Dan is die jarig, dan weer een die op vakantie gaat, of wat anders te vieren heeft en.... daar hebben wij bijpassende schoteltjes voor om het lekkers op te leggen. Homemade, zelf gefreubeld ......


En wie er ook van zal eten in het najaar, een taartje op zo'n bordje, is Supergoof..
Ja zij komt bij ons twee van haar nieuwste workshops verzorgen!
In oktober Broderie Perse en in november Foep en dat vind ik superleuk! En zo leuk dat ze ook eens bij onze winkel komt kijken, het zal haar vast bevallen, het is wel haar sfeertje.


Oh ja en zet vast onze Open Dag in de agenda, op zaterdag 3 september hebben we leuke acties, een gezellige dag rond de winkel en de presentatie van het najaarsprogramma. 

Ik wens jullie een fijne week met veel quiltuurtjes!


maandag 13 juni 2016

Geur en fleur en de Bluebirds


Mijn winkelhulp Gerrie is nu op vakantie (miss you......) en tussen het helpen van klanten door, zit ik in de winkel lekker te snijden en knippen voor de Austin Bluebird quilt


De grappigste blokken komen voorbij, kijk nou die rode pijlen...)-


Van zo'n stapel blokken die al klaar is kan ik echt genieten. Ik leg ze zus, ik leg ze zo en naai er weer een paar aan elkaar )-


Maar applicatiebloemen, die zijn toch mijn favoriet, zo met dat frisse groen en geel er bij...


Ik heb dit weekend weer veel gequilt aan de Austin Bluebird en Binky deed er even een dutje onder; mag best hoor.


Dit is ook een Bluebird; de Bluebird Lane Quilt van Birdblocks. Een hele leuke quilt om je restlapjes in op te maken.


Veel patchen en tussendoor appliceren, een fijne combinatie


De tuin is vol geur en fleur


We hebben prachtige rozen dit jaar met dat warme vochtige weer. 


Zomaar van de week verzonnen: 8x Fateight Packs stof. Handige pakketjes van 8 rolletjes stof in 1 kleursoort. Om te combineren bij je eigen project. Je vindt ze hier


En 2 mooie nieuwe tassen van Quiltmania binnen gekeregen,
Van Yoko Saito en Margaret Sampson George 


Nu ben ik al met 4 quilts tegelijk bezig, ja zonder hyper te worden. Het zit hem in de verschillende technieken. Het is telkens leuk om te switchen. Zie ik weer deze nieuwe Blok van de Maand Quilt. 
Welcome Home in Spring. Nee.... niet doen, laat dat maar over aan de andere quilters. Wel superleuke stoffen en ik heb een zwak voor huisjes..)-


De tuin verrast elke week met nieuwe bloemen, het is een komen en gaan van kleuren.


Ooo ja, we zijn ook druk aan het voorbereiden voor de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde 24 t/m 27 augustus in Breda. Daar staan we na mijn vakantie met de winkel en we geven er op donderdag een workshop. Je komt toch zeker ook even langs dan?

Fijne week!


maandag 6 juni 2016

Rozengeur en quilt maar fijn


De week begon al zo lekker in de quiltwinkel op dinsdag. Marjolein Eysberg kwam langs om haar quilt te showen. Nou is Marjolein een enthousiaste machine quilter en zij had deze quilt eens doorgequilt met Invisafil beige ultradun garen. Dat had ik haar aangeraden want dan zie je wel het relief maar vrijwel niet het garen. Ze vond het geweldig! En de quilt is ook niet zo 'plankerig' als bij machinaal quilten met gewoon garen. Invisafil kan zowel als boven- en als spoeldraad op de machine. 


Zij houdt van rood en blauw, dat is toch zo'n frisse kleurcombinatie, het verveelt nooit.


En de tuin.... die wordt maar mooier en mooier. We hebben wel werk te doen, want het groeit de pan uit! Het is een geweldig bloeiseizoen, ik hoor het van meer mensen. De combinatie van warmte en vocht zal het zijn. De rozen staan er prachtig bij, ik heb ze in allerlei kleuren. Bij ons mag alles groeien. Wij zijn niet zo van de strakke kleurschema's.


Een boeketje uit eigen tuin, dat kan nu weer. 


Kleine stillevens kun je overal tegenkomen, als je er de tijd voor neemt, dwalend door de tuin.


Om de bezoekers aan de quiltwinkel mee te laten genieten, organiseer ik regelmatig een quiltbee, waarbij je met mooi weer een plaatsje in de tuin mag opzoeken. In de agenda op de website staan de data. In juli komt er zelfs een paar keer een "Summer Bee", dan kun je komen handwerken aan je eigen project, serveren we koffie en gebak en neem je zelf een boterhammetje mee. En je mag een heerlijk plekje naar keuze opzoeken of een wandeling tussendoor gaan maken. 


Ieder huis zou in Nederland een veranda moeten hebben; superhandig als er een buitje valt tussendoor.


Loop je rond dan zie je vast overal blauwe potjes opduiken, daar heb ik nu eenmaal een zwak voor. Dat intense blauw op aardewerk. Ik spaar ook niet voor niets een blauw servies binnen in een mooie kast. 


En soms versier ik zelf nog wel eens een potje...)- Een theepot die dan omgetoverd wordt tot een Quilt-pot..


Onze lieve Binky wordt deze zomer alweer 8 jaar. We liepen gisteren te wandelen met hem en volgens mij wordt hij echt een beetje oud. Hij is sneller moe merk ik, maar gelukkig wel gezond hoor. Ach kijk nou toch die foto op mijn kast...)- We kregen hem als puppie, wat was het een dotje. Maar ooo een beagle pup is zoo lastig, dat herinner ik me ook nog wel. Niet luisteren, niet zindelijk te krijgen,....zucht. Dat is na 8 jaar nu een stuk beter gelukkig. 


Weer een deel van de Austin Bluebird af en meteen gespannen op mijn Qsnapframe. Dat is toch een ideaal ding, nooit meer over de vloer kruipen. Een quilt spannen is nu ONTspannen! We zijn verkooppunt van deze geweldige uitvinding als je interesse hebt.


Echte klassieke gepatchte blokken, de essentie van patchwork.


Met natuurlijk mijn favoriete techniek, applicatie, er tussendoor.


Met de quilt as you go methode, ben ik weer een volgend stuk aan het doorpitten. Ik teken de lijnen af met de Frixion pen, die strijk je na afloop zo weg met de strijkbout. Contact is niet nodig, de warmte is al genoeg en de lijnen verdwijnen als sneeuw voor de zon.


Superminihexagons... voor blok 2 van de Rowdy Flat Library Quilt. Leuk om zo´n honingraatje te bouwen, je voelt jezelf een busy bee....


De koninginnebij is een flinkerd en zij is ook neergestreken op blok 2. Wel even wennen om lijntjes met de permanent stift op de stof te tekenen, maar dan heb je ook mooie pootjes, en snel.

Fijne week allemaal en lekker buiten patchen en quilten,