Translate

maandag 16 juni 2014

Weekendje Quiltfestival Groningen

Ik ben zaterdag naar Groningen afgereisd met quiltvriendin en voormalige buurvrouw, Inge. We zijn een nachtje blijven slapen in de Oude Smidse, een heerlijk adres in Westernieland. Daar bleken allemaal bekende quilters van ons ook te overnachten, dus het was dolle pret. In Warffum scoorden we meteen deze 2 leuke tassen van Elm Creek Quilts. Ze waren natuurlijk ook nodig voor al die aankopen daar...

In het dorpje Zandeweer zag ik dit leuke vogelhuisje. nu ben ik dol op huisjes, dus zoiets komt vast nog eens in mijn tuin.

 Quilts Kieken, daar kwamen we voor! Vooral de Russische quilts vond ik erg mooi met veel lichteffecten en leuke oude borduurtechnieken in de Menkemaborg van Oma Boon en Tante Marie.. Maar vergeleken bij 2 jaar geleden waren er iets te veelo Art Quilts naar onze smaak. Een puntje van kritiek dat wij vaker onderweg hoorden. Het was zoeken naar traditionele quilts.
Prachtig toch zo'n quilt aan molen Grote Geert in Kantens. Een Hollands plaatje.
Ik heb het meest genoten van de werken van Nel Meijer in de evenementenhal in Warffum. Zij heeft een geweldig gevoel voor kleurgebruik en een fijne techniek. Een feest van kleur en lichteffecten.


De stoffen winkel is voor Binky verboden gebied..... maar als ik nu heel stiekum naar binnen sluip, direct ga liggen en mijn ogen dicht doe... dat merkt niemand toch? 

Francine Lakerveld van de donderdagavond club maakte deze leuke Japanse vrouwtjes quilt. het zijn net aankleedpopjes, met telkens een andere kimono. 

Betsy van den Broek van de woensdagclub maakte deze leuke schoudertas met atarashi blokken. Helemaal niet zo moeilijk.
De Vlijtig Liesje auto had veel bekijks in Groningen, leuk hoor! Hebben jullie de oproep in onze laatste nieuwsbrief gezien? Lever voor 1 oktober een blok van 31x31 cm in voor onze actie QUILT-autohoes en maak kans op leuke prijzen. Deze week zetten we wat meer info op de website. Fijne week nog!


2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor het verslag. Mooie dingen waren er.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een top weekend hebben jullie gehad, dat is zeker voor herhaling vatbaar.
    Groetjes, Hermie

    BeantwoordenVerwijderen