Translate

maandag 5 december 2016

Bee in het Somerhuys en zoveel moois gezien..


Onze Franse roestige bloemen, die wij in de Elzas ooit kochten, werden dit weekend ware kunstwerkjes... 


de ijskristallen maakten ze sprookjesachtig mooi... en af en toe gaat er ook nog een lief vogeltje op zitten.


Jolanda heeft het voor elkaar.. haar Piece & Plenty quilt is af! Prachtige kleuren heeft ze gebruikt, zacht met frisse accenten. en elk blok is weer anders gequilt. 


Zachtblauw is nog steeds haar favoriet en kijk dat eigenwijze insect op de vaas...


Deze week is het weer PP- les bij de quiltlesclubs, dan kunnen ze allemaal Jolanda's quilt bewonderen.


Dan komen er ook nog zomaar door de week lieve klanten binnenwandelen om randjes te kopen voor mooie projecten zoals deze..


.. en deze... je komt al helemaal in kerstsfeer zo.


Ineke heeft ook haar kerstman met pakjes af, we hebben hem mooi afgesneden en nu zet ze de bies er om heen. Ze zal hem vanavond wel afhebben op les. 


De blauwe wagenwielen quilt van Joosje, mooi he.

Vrijdag had ik een momentje voor mijzelf.. ik ben namelijk 1 van de seven sisters, een quiltbee bij Joosje Drapers in Maarssen. Dan ben ik lekker prive aan het quilten met mijn andere six sisters. We starten met thee en taart, dan een middag patchen en quilten en om 16.00 uur een wijntje en een nootje. We maken allemaal iets voor het eten en deze keer bracht ik mosterdsoep mee. We eten dan in het piepkleine keukentje in het Somerhuys aan de Vecht... mmm zo heerlijk . De rode klosjesquilt blijft gewoon op tafel liggen en we proberen er niet op te morsen. "Ach en anders gaat ie gewoon in de was", roept Joosje altijd. 


Ik heb die middag heerlijk roze, rode en oranje sterren zitten naaien, paste nog mooi qua kleur bij m'n nootjes...


-- en vrijdag kwam er ook nog een dikke doos binnen met 12 rollen stof.. de serie Pumpkin Pie van Edyta Sitar, deze week komen die in de nieuwsbrief.
Jolanda heeft donderdag ook nog nieuwe pakketten gesneden voor de 365Challenge Quilt. Heel mooi met de Baltimore Blues van Barbara Brackman er in. Veertig euro per pak, maar dan heb je voorlopig weer een berg mooie combineerbare stofjes! 


Het rode zusje is ook niet te versmaden...
Fijne week allemaal, ik ga nu Binky uitlaten, dik ingepakt met muts en das. 3 opmerkingen:

 1. Wat laat je weer leuke en mooie dingen zien, en leuk dat jullie zo'n gezellige bee hebben waar je wat voor je zelf kunt doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. WoW wat een mooi plaatje, die Franse roestbloemen!
  Er wordt zoveel moois gemaakt door alle quiltsters, breisters, hamsters etc. Soms moeilijk om een keuze te maken. Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha ,ha, het woordenboek schreef hamsters! Dat is natuurlijk haaksters!

  BeantwoordenVerwijderen