Translate

zondag 8 januari 2017

Genieten van veel moois in dit nieuwe jaar.......


Lieve lezeressen, ik wens jullie veel gezondheid en geluk in 2017!
De eerste winkelweek was gewoon heerlijk, met prachtige dingen die klanten lieten zien. Wat mooi om een plek te hebben, waar dat gewoon zo langskomt...Neem nu de quilt van Gea, met rood borduurwerk op grijs linnen..


Een heel persoonlijk document met namen en data van geliefde familieleden, tussen patchwork zandlopertjes, heel romantisch..


Maar het is geen quilt voor op de bank. Nee als hij af is komt deze langwerpige quilt opgespannen in een deur van een antieke kast, waar de spiegel uit verdwenen is. Heel bijzonder. Ik ben erg benieuwd naar het geheel straks en zal Gea om een foto vragen als het af is.


Mieke liet van de week haar 365Challenge quilt zien, waar ze al een heel eind mee op weg is. Mooi met af en toe een tipje turquoise..


De bovenste lap is Mieke's quilt en daaronder ligt mijn eigen kleine variantje van de 365 Challenge. ik heb zomaar de blokken aan elkaar gezet, die ik vorig jaar gemaakt had. Een soort proeflap. We hebben in de winkel stofpakketten voor de 365Challenge en blijven die in 2017 nog leveren voor de liefhebber....


En dan komt Erica binnen in de winkel, voor een randstof.... het wordt een rode... voor deze fantastische Willyne Hammerstein quilt, met rode zakdoekstoffen er in. Zo mooi gemaakt en een feest aan kleuren..Al ben je boven de 80, mooie quilts maken lukt prima...supermooi!Elk blok lijkt weer anders door de kleuren. En de kleine ballen zijn ge-fussy-cut uit rode zakdoeken en daarna geappliceerd.


Zaterdag op stap met Binky onze beagle.. kijk hem snuffelen langs de kant bij De Trouwe Wachter, de molen die in oorlogstijd een grote rol speelde in ons dorp door met zijn wieken te seinen of de kust veilig was voor onderduikers.


Het lijkt wel een quiltblok, dit mooi in de verf staande draaiwiel dat de schutsluis bedient naast de molen.


Mistig koud weer betekent lekker binnen knutselen. Wij zijn sinds kort HET adres voor kartonnage pakketten in Nederland. Bij een opfriscursus maakte ik dit romantische opberghuis, waarvan het dak aan 1 kant open kan.


Het huis wordt een Quiltshop met ons logo op de gevel


en ons roodborstje, dat altijd in het echt dichtbij de winkel zit, mag natuurlijk niet ontbreken..


Door deze deur kun je terecht in de winkel vol Patchwork..


Ha... alweer een roodborstje ...


ooit op de kop getikt op een beurs, van hout en met de hand beschilderd...


Nog zo'n liefje op een bloementak...


De sterrenquilt, ja daar heb ik dit weekend ook weer aan verder gewerkt, het begint al een mooie lap te worden. zo rustgevend... sterretjes naaien. Dit zijn flinkerds, dus het schiet lekker op al. 
Fijne week allemaal!


2 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige quilts! Zoveel geduld, zo veel tijd, zo veel geschiedenis er in, heel mooi.
  Ben zeer benieuwd naar de deur tzt!
  Jouw huisje is ook een dotje. Een hele klus lijkt me, maar daarna zo heerlijk om te hebben en te gebruiken. Ik ga eerst oefenen met plakken metde needle keeper, ervaring opdoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja eerst wat eenvoudigs doen, daarna wat ingewikkelder kartonnage. er is zoveel leuks te maken!
  Groetjes Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen