Translate

donderdag 17 april 2014

Druk maandje en een schat gevonden...

Het is net als of ik uit de draaimolen stap... Wat is er veel gebeurd in 14 dagen. Het begon met de voorjaars quiltrondvaart op 29 maart. Wat een schitterend weer hadden we! 20 graden, blauwe lucht en alleen maar vrolijke quilters. De opstapplaats bij buitenplaats Goudestein is al een feestje op zich....

De rode loper lag uit en Marjolein en Gerrie hielpen die dag mee om de 60 dames een fijne dag te bezorgen. De bootzeilwanden waren opgerold en heel Breukelen en Nieuwersluis kon meegenieten van de show en tell, zelfs die ene meneer in zijn tuintje, die enthousiast zijn duim op stak.


Glaasje op het dek... zonnetje, en dan maar buiten pinnen als niemand meer naar binnen wil. Wij zijn flexibel hoor!
Dan 5 april naar Alphen aan de Rijn voor de Regiodag van het Quiltersgilde. Honderd en tien dames en de winkel van Vlijtig Liesje. Het was een supergezellige dag. Ik hield een lezing over appliceren en had mijn pas gekregen antieke quilttop mee, daarover zo meer...

Ik dacht dat lukt wel alleen, maar na een uurtje stond ik met een bezweet voorhoofd. Gelukkig waren mijn blok van de maand quilters Elly, Lilly en Jacqueline zo lief om mij spontaan te assisteren. Zo'n dag lukt echt niet in je eentje, daar had ik mij even in vergist... Maar de dames hadden het erg naar hun zin en ik had voor iedereen nog een cadeautje, een klosje wonderfil garen, dat ik van Herma van Wonderfil zo aardig kreeg. 
 Dan, mijn hoogtepunt van deze maand, ik kreeg van mijn nichtje zomaar een antieke quilttop!
Hij is 220x200 cm en prachtig......

Ik heb direct contact gezocht met An Moonen, deskundig op het gebied van antiek textiel. Zij vertelde dat hij van rond 1840-1850 moet zijn. Wat een verrassing! De hexagonmotieven komen voor vanaf 1835. De top is gemnaakt door 3 ongetrouwde zusters van Binsbergen, die woonden aan de Kromme Nieuwe Gracht in Utrecht. Ik hoop nog wat meer te ontdekken over deze dames.


Moet je nagaan, de top heeft 2 wereldoorlogen overleefd en is gemaakt in de tijd dat de paardentram ging rijden. Och... ik kan er helemaal bij wegzwijmelen....En de kleuren en scrapstofjes.... Ik hoop binnenkort bij quiltclubs weer lezingen te mogen geven en dan gaat dit juweel zeker mee. Dit is zo leuk om te delen met andere quilters. 1 opmerking:

  1. Wat heb jij een leuke, maar drukke week er op zitten.
    En wat een super geweldige mooie quilt heb je gekregen, hoop hem eens bij een lezing in het echt te kunnen bewonderen. Koester dit maar!

    BeantwoordenVerwijderen