Translate

maandag 4 juli 2016

Het seventies quiltkoffertje van Cootje


Het is nu zomervakantie voor de quiltlesclubs, maar het is beslist niet stil in het quiltatelier en de winkel. Afgelopen week was weer een week om van te genieten met alle verrassingen die voorbij kwamen. Neem nou de 365 Challenge quilt van Anneke Hardy. Wat een werk al die sampler blokjes..Maar ze is al een heel eind met deze prachtige quilt. Leuk om de stoffen uit onze winkel in de quilt te zien!. 


Thea van der Laan liet iets bijzonders zien; zij kreeg ooit van iemand een panel met een Japanse geisha er op. Dat is ze nu aan het appliceren met zijde en katoenen de zwarte lijnen stikt ze met een zigzag op de naaimachine. Mooi Thea!


Het panel krijgt meer uitstraling door het opwerken met stof...)- 


Huisvlijt van Wijnie Manten; leuke quiltrandjes genaaid op gastendoekjes, daarna mooi ingepakt en ze liggen klaar voor de braderie van de kerk, samen met een kerstquiltje. Wie gaat daar blij mee worden straks..? 


Zooo lief van Jose Verkroost, omdat het de laatste clubles was, nam ze deze heerlijke petit fours uit Maartensdijk mee. MMmmm ik had er 1 met frambozen....


Jose bracht nog meer mee, op een blauwe lap shadowplay katoen naait zij allemaal gebreide en gehaakte kanten kleedjes, die zij heeft gekregen uit de familie.


 Geinspireerd door iets wat zij op een beurs zag, heeft ze dit moois uitgestald op de stof


 Ieder kleedje is een waar kunstwerkje; deze is bijvoorbeeld van frivolite, ha ha dat heb ik vroeger ook nog eens geprobeerd. Zucht, tijdrovend, maar erg leuk om te doen. Wat heerlijk dat er zulke juweeltjes bewaard blijven en weer een nieuwe bestemming krijgen.


Nog een quilt van Jose, een zwart-witte ster, een eigen ontwerp van haar, voor een goede vriendin. In oktober mag de quilt mee naar de Show en Tell bij de quiltrondvaart.


Ook Agaath van Doornik heeft een leuke blokjesquilt af. Binnen lijkt hij felgekleurd met al die batikstofjes, maar grappig genoeg valt hij in de tuin over de tuinbank niet meer zo op tussen het groen en de bloemen, vertelt zij.


Monique is druk bezig aan het Q-snap quiltframe. Het handige quiltraam dat wij verkopen, om je quilt op te rijgen. Haar quilt is niet zo groot, maar ook grote quilts rijg je zo op dit tafelmodel frame. En wat belangrijk is: geen zere onderrug!


Deze sampler is van Jopie van den Broek, het zijn de blokken die we vorig jaar in de lessen samen maakten. 


En wat bracht Cootje Kusters mee? Nostalgie!!
Een blauw koffertje uit de seventies. Ja zo'n stewardesen koffertje, vol met stickers van toen. Iedereen riep 'oh, zo'n koffertje had ik ook toen!'


Maar de inhoud was zo mogelijk nog leuker!
een grote hexagonnenquilt uit die tijd, een top waar ze toen in de zeventiger jaren mee bezig was. Met stoffen uit blouses en jurken, van tantes, schoonmoeder en andere bekenden


Hoe leuk is dat toch anno 2016 om zo'n koffertje boven water te halen? En nu gaat ze de top afmaken, nadat iedereen haar overgehaald heeft om toch die rode rand er aan te laten zitten, die vinden we zo lekker knal....


Zelf ben ik met kleinere hexagons bezig, in antieke kleuren...


Die dubbelbrede stof van Windham er tussen doet het goed, met die kleine takjes.


Als het middenstuk af is, wordt het nog moeilijk om te kiezen welke rand er om heen mag. Maar wel staat vast dat het lekker druk en opvallend moet zijn, een beetje Victoriaans. 

Fijne week allemaal!


1 opmerking:

  1. Wat een hoeveelheid quilt - en andere handwerkschatten zijn er weer bij jou voorbij gekomen. Fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen