Translate

maandag 23 mei 2016

Knusse regen Lentedag.....


Wat kun je toch blij zijn met een quilt die al 15 jaar op dezelfde plek hangt, in de keuken bij de al even dierbare tafel van de kringloopwinkel waar mijn oude blauwe bordenverzameling in staat...


Dat ritme van die sterren, de combinatie van blauw en bruin, het verveelt gewoon nooit 


Vrouwtje gaat zo naar de groothandel, weer quiltspullen kopen voor de winkel. Altijd maar druk.... neem een voorbeeld aan mij...relaxed op mijn poefje bij het raam. Heerlijk zo´n regenachtige maandag.


Ik ben nu vaart aan het maken met de Austin Bluebird quilt van Minnick en Simpson. Grappig dat zo´n Amerikaanse quilt ook zo Hollands aan kan doen


De applicatieblokken zijn allemaal al af, dat krijg je als appliceren je passie is. Nu nog de pieced blocks ertussen en weer verder op de quilt as you go manier. Het zou leuk zijn als de quilt in augustus in Breda bij de ATT hangt in de stand. Dan kan ik mooi de originele patronen verkopen, ik heb er nog een aantal op voorraad liggen voor de liefhebbers tegen die tijd, helemaal uit de USA. 


Een wijze raad tussendoor van mijn lieve borduur moedertje. Dit zijn wij.... stukje borduur en stukje patchwork. We genieten samen van alle handwerkjes zo lang het nog mag.


Yes! blok 2 van de Rowdy Flat Library Quilt is binnen. Het is al op de post naar de dames die de blok van de maand serie volgen. Ik ga deze week ook beginnen met blok 2. Joepie, dan ga ik die leuke bijtjes maken.


Nog niet veel bijtjes in de tuin, met dit natte weer. maar alles is zo heerlijk groen en bloeit zo mooi! De tuin is vol met van alles en kijk, ik heb mijn kleine vakwerk/vogelhuisje op de veranda gezet. Ik kocht het ooit in Limburg. Ja dat is een tik hoor... dol zijn op vogelhuisjes. Ik heb er aardig wat staan. 


Het huis ligt verstopt nu in de tuin die oprukt in lentegroen. Manlief heeft opeens de geest gekregen en is begonnen met het schilderen van de luiken en de kozijnen. We hebben samen overlegd over de kleur en oooo nu gaat het heel mooi worden! Werk aan de winkel.


Op de achtergrond de quiltwinkel, met een doorkijkje naar de vijver, waar het nu weer rustig is, dankzij de plastic reiger..
De echte reigers visten te vaak en we hadden bijna geen vis meer over, ze waren niet bang voor de nepreiger die hen weg moet jagen want haha, zag die er even nep uit nu de verf er af was.
Maar opa nam hem mee en voorzag hem van een nieuw uiterlijk. Niet van echt te onderscheiden! Goed zo pap, de echte reigers hebben weer respect voor hem en de vissen hebben rust, pfff.  


Opaatje en Omaatje, samen op het bankje voor de quiltwinkel.....


Niet alleen bloemen in de tuin, maar ook een interieurstof/bloem in de Tile quilt die ik weer eens opgehangen heb in de woonkamer


Heerlijke hexagonbloemen voor mijn project in het najaar. Ik geef dan een Hexagon Quilt Workshop, voor de Beginners, die inmiddels helemaal geen beginner meer zijn, maar ze willen graag weer iets nieuws leren ... en net zo graag... elkaar gezellig weer zien aan tafel in het atelier.

Fijne week allemaal!


2 opmerkingen:

  1. Het ziet er allemaal even leuk en uitnodigend uit. Ooit kom ik bij je langs. EN die quilt van minick........ Ben daarzelf helemaal weg van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Judith, de koffie staat klaar. Ik hoop de quilt van Minnick klaar te hebben voor Breda. Even doorwerken maar dan heb je wat.

    BeantwoordenVerwijderen