Translate

maandag 6 juni 2016

Rozengeur en quilt maar fijn


De week begon al zo lekker in de quiltwinkel op dinsdag. Marjolein Eysberg kwam langs om haar quilt te showen. Nou is Marjolein een enthousiaste machine quilter en zij had deze quilt eens doorgequilt met Invisafil beige ultradun garen. Dat had ik haar aangeraden want dan zie je wel het relief maar vrijwel niet het garen. Ze vond het geweldig! En de quilt is ook niet zo 'plankerig' als bij machinaal quilten met gewoon garen. Invisafil kan zowel als boven- en als spoeldraad op de machine. 


Zij houdt van rood en blauw, dat is toch zo'n frisse kleurcombinatie, het verveelt nooit.


En de tuin.... die wordt maar mooier en mooier. We hebben wel werk te doen, want het groeit de pan uit! Het is een geweldig bloeiseizoen, ik hoor het van meer mensen. De combinatie van warmte en vocht zal het zijn. De rozen staan er prachtig bij, ik heb ze in allerlei kleuren. Bij ons mag alles groeien. Wij zijn niet zo van de strakke kleurschema's.


Een boeketje uit eigen tuin, dat kan nu weer. 


Kleine stillevens kun je overal tegenkomen, als je er de tijd voor neemt, dwalend door de tuin.


Om de bezoekers aan de quiltwinkel mee te laten genieten, organiseer ik regelmatig een quiltbee, waarbij je met mooi weer een plaatsje in de tuin mag opzoeken. In de agenda op de website staan de data. In juli komt er zelfs een paar keer een "Summer Bee", dan kun je komen handwerken aan je eigen project, serveren we koffie en gebak en neem je zelf een boterhammetje mee. En je mag een heerlijk plekje naar keuze opzoeken of een wandeling tussendoor gaan maken. 


Ieder huis zou in Nederland een veranda moeten hebben; superhandig als er een buitje valt tussendoor.


Loop je rond dan zie je vast overal blauwe potjes opduiken, daar heb ik nu eenmaal een zwak voor. Dat intense blauw op aardewerk. Ik spaar ook niet voor niets een blauw servies binnen in een mooie kast. 


En soms versier ik zelf nog wel eens een potje...)- Een theepot die dan omgetoverd wordt tot een Quilt-pot..


Onze lieve Binky wordt deze zomer alweer 8 jaar. We liepen gisteren te wandelen met hem en volgens mij wordt hij echt een beetje oud. Hij is sneller moe merk ik, maar gelukkig wel gezond hoor. Ach kijk nou toch die foto op mijn kast...)- We kregen hem als puppie, wat was het een dotje. Maar ooo een beagle pup is zoo lastig, dat herinner ik me ook nog wel. Niet luisteren, niet zindelijk te krijgen,....zucht. Dat is na 8 jaar nu een stuk beter gelukkig. 


Weer een deel van de Austin Bluebird af en meteen gespannen op mijn Qsnapframe. Dat is toch een ideaal ding, nooit meer over de vloer kruipen. Een quilt spannen is nu ONTspannen! We zijn verkooppunt van deze geweldige uitvinding als je interesse hebt.


Echte klassieke gepatchte blokken, de essentie van patchwork.


Met natuurlijk mijn favoriete techniek, applicatie, er tussendoor.


Met de quilt as you go methode, ben ik weer een volgend stuk aan het doorpitten. Ik teken de lijnen af met de Frixion pen, die strijk je na afloop zo weg met de strijkbout. Contact is niet nodig, de warmte is al genoeg en de lijnen verdwijnen als sneeuw voor de zon.


Superminihexagons... voor blok 2 van de Rowdy Flat Library Quilt. Leuk om zo´n honingraatje te bouwen, je voelt jezelf een busy bee....


De koninginnebij is een flinkerd en zij is ook neergestreken op blok 2. Wel even wennen om lijntjes met de permanent stift op de stof te tekenen, maar dan heb je ook mooie pootjes, en snel.

Fijne week allemaal en lekker buiten patchen en quilten,6 opmerkingen:

 1. Het ziet er allemaal weer moo, gezellig en knus uit. Ik kom binnenkort eindelijk eens bij jou aan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De koffie staat klaar Mirjam, groetjes

   Verwijderen
  2. Wat een gezellig blogje heerlijk om te lezen lieve Hanneke
   Als ik terug ben kom ik lekker buiten zitten bij je met mijn lapjes! Eerst hier in Spanje nog even een quiltwinkeltje opzoeken😊
   Liefs van mij tot over een paar weekjes😘😘😘

   Verwijderen
 2. Lieve Joke ik zet je stoel vast klaar. Veel plezier nog op vakantie daar.xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Hanneke ik keek mijn ogen uit ik dachten quilt bij jou op de blogspot? ?
  Hij lijkt er heel erg op de zelfde stoffen en ik heb de rand precies zo gequilt. Alleen mijn rand us zwart met kleine rode bloemetjes. Ongelofelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Hanneke ik keek mijn ogen uit ik dachten quilt bij jou op de blogspot? ?
  Hij lijkt er heel erg op de zelfde stoffen en ik heb de rand precies zo gequilt. Alleen mijn rand us zwart met kleine rode bloemetjes. Ongelofelijk.

  BeantwoordenVerwijderen